Trupul neinsufletit al soldatului roman Claudiu Marius Covrig, care si-a pierdut viata vineri in Afganistan, a fost adus in tara in aceasta seara cu o aeronava militara, la Baza Aeriana de la Bobocu, din judetul Buzau, anunta televiziunile de stiri. Funeraliile vor avea loc miercuri, la Cimitirul Eternitatea din Galati, potrivit Mediafax.

Militarul roman Marius Covrig, din Batalionul 300 Infanterie "Sfantul Andrei" din Galati a murit in urma unui atac cu armament usor produs vineri dimineata, la ora 5:00, ora Romaniei, in Afganistan.

La Baza Aeriana de la Bobocu are loc un ceremonial militar-religios. In timpul ceremonialului, Claudiu Marius Covrig va fi inaintat, post-mortem, la gradul de sublocotenent.

Soldatul cazut la datorie va fi inmormantat miercuri, la ora 13.30, la Cimitirul Eternitatea din Galati.

Alti trei militari romani din Afganistan au fost raniti in dimineata in care si-a pierdut viata Claudiu Marius Covrig. Toti cei patru militari plecasera in misiune in Afganistan in perioada decembrie 2007-ianuarie 2008 si urmau sa revina in tara in mai putin de o luna. Batalionul din care facea parte militarul ucis se afla la sfarsit de misiune, urmand sa revina in tara in doar cateva saptamani.

Marius Covrig se afla la prima misiune internationala. El urma sa implineasca 30 de ani in luna septembrie a acestui an si era casatorit, dar nu avea copii. Marius Covrig locuia in Galati, impreuna cu sotia sa.