Premierul Tariceanu i-a cerut, luni, ministrului de Interne, Cristian David, sa ia masuri mai drastice pentru ca ordinea publica sa fie respectata, iar campania sa se desfasoare normal. Tariceanu a apreciat ca actuala campanie electorala a fost dusa in maniera celor de la inceputul anilor '90, fiind marcata de violente.

"Fac apel la toti liderii politici, sa transmita acest mesaj sustinatorilor, simpatizantilor lor, de a duce o campanie in limitele civilizatiei, cu argumentele ideilor si nu ale fortei. In campania electorala, batalia nu se da cu pumnii, ci intre idei si intre programe", a spus primul-ministru Tariceanu.

In judetul Dambovita, duminica, un membru democrat-liberal a fost ucis in comuna Dragomiresti, intr-o disputa cu un simpatizant al altui partid. Liderii PD-L Emil Boc si Florin Popescu au facut, luni, un apel la Guvern, sa vegheze la respectarea legii.

Incidentul s-a produs in jurul orei 15.00, in satul Mogosesti, cand caravana PD-L trecea prin localitate, facand campanie pentru al doilea tur de scrutin. Acolo, Carstea Gheorghe (62 de ani), din satul Decindeni, comuna Dragomiresti, a iesit in fata caravanei si a inceput sa se certe cu primarul comunei si actual candidat al PD-L pentru functia de edil-sef al localitatii, Adrian Cruceru, cu care avea conflicte mai vechi.

Cravana a trecut mai departe, dar, la intoarcere, barbatul de 62 de ani a iesit in fata reprezentantilor PD-L cu un cutit de circa de 40 de centimetri si a inceput sa-i ameninte. Nedelcu Anton, in varsta de 68 de ani, care facea parte din caravana PD-L, a incercat sa-l dezarmeze, moment in care a fost injunghiat mortal de Carstea Gheorghe.