Demersurile Ambasadei Romaniei la Londra au determinat compania britanica Virgin Media sa retraga de pe site-ul propriu si de pe YouTube videoclipul de prezentare a echipei Romaniei de fotbal - al carei simbol era un grup de tigani burtosi, cu lanturi groase de aur la gat, informeza un comunicat al MAE. Virgin Media a transmis scuze celor care s-au simtit ofensati.Totusi, filmuletul mai apare pe YouTube.

Potrivit companiei britanice, videoclipul va fi "reeditat in mod corespunzator si republicat". "Ambasada Romaniei la Londra va ramane in contact cu compania respectiva pentru a-i furniza informatii care sa redea o imagine reprezentativa a Romaniei in Marea Britanie", se arata in comunicatul MAE

Chiar daca Virgin Media a retras de pe YouTube filmuletul, el apare in continuare pe site, fiind postat de maximirinapro, si are si o explicatie: "Din cauza sutelor de mesaje postate de utilizatorii youtube, site-ul Virgin Media a retras filmuletul de pe youtube. Totusi, il postez aici ca sa vada lumea despre ce e vorba".

Ministerul de Externe prezinta demersurile Ambasadei de la Londra, care a promovat Romania cu ocazia Campionatului European de fotbal.

Unul dintre ele este argumentatia Ambasadei - facuta intr-un articol din The Independent a publicat, in 31 mai 2008 - in a obtine sprijinul suporterilor britanici pentru echipa Romaniei. Fiecare ambasada a tarilor calificate a avut de prezentat propriile argumente. Atasatul de presa al Ambasadei, Cristina-Narcisa Nita, a aratat ca, la fel ca Marea Britanie, Romania are o lunga traditie in fotbalul international, fiind una dintre cele patru echipe care au luat parte la primele trei editii ale Cupei Mondiale, alaturi de Brazilia, Franta si Belgia.

"Mai important, jucatorii nostri au jucat pentru cluburile voastre: Petrescu, Dumitrescu, popescu. Si, cel mai important, avem nevoie de prietenii nostri britanici, iar de strigat 'Hai Romania!' e usor de invatat", au fost argumentele Ambasadei.

La randul sau, ambasadorul Romaniei la Londra a promovat Romania intr-o emisiune despre echipele participante la Campionatul European, de la BBC 2, in sectiunea

Watch Sportsround.