Precipitatiile abundente de noaptea trecuta au facut prapad in mai multe localitati din tara. A plouat abundent in Suceava, Botosani, Iasi si Neamt. Situatia cea mai grava este in Bacau, localitatile Moinesti si Balcescu.

UPDATE: Atentionarea cod galben de ploi emisa ieri de meteorologi pentru 20 de judete din nord-vestul si centrul tarii a fost restransa, astazi, la 10 judete din vestul tarii. Conform atentionarii, sunt asteptate precipitatii in averse cu caracter torential si intensificari ale vantului in judetele Bihor, Salaj, Cluj, Arad, Alba, Timisoara, Hunedoara, Covasna, Gorj si Mehedinti. Avertizarea este valabila pana in aceasta seara, la ora 23.

Cantitatile de apa au fost la 35 de l/mp si, izolat, au ajuns la 50 de l/mp.

Si judetul Alba a fost afectat de ploile abundente. In Harghita, 100 de gospodarii au fost inundate, iar in Sibiu 20 de gospodarii au fost inundate dupa o ploaie puternica, transmite Antena 3.

In Drobeta Turnu Severin precipitatiile abundente au facut ca apa adunata pe strazi sa masoare chiar si doi metri. 20 judete din nordul, vestul si centrul tarii au fost avertizate cu "cod galben" care expira in aceasta seara la ora 23 :00.