Armata recruteaza, incepand de astazi si pana pe 11 iulie tineri cu varste intre 18 - 26 de ani pentru profesia de soldat si gradat voluntar in unitatile din subordine. Seria de pregatire incepe la 1 septembrie, iar Ministerul Apararii are disponibile peste 2.600 locuri de munca in diferite specialitati din fortele terestre, navale si aeriene, in sapte judete si Bucuresti, transmite RFI preluat de Rador.

Cei interesati trebuie sa se adreseze birourilor de informare - recrutare din fiecare judet. Sunt peste 20 de specialitati intre tanchisti, infanteristi, politie militara, vanatori de munte, marinari, parasutisti, aparare nuclear-bactero-chimica si rachetist.

Potrivit lui Tiberiu Fratila de la Directia de Informare Publica a Ministerului Apararii, tinerii care se angajeaza acum au in fata posibile cariere militare.

Mai precis, dupa acest stagiu de pregatire de doua luni sau de patru luni, in functie daca au facut sau nu stagiu militar, ei sunt repartizati la unitati unde semneaza un contract de patru ani mai intai, iar apoi contracte ulterioare de doi -trei ani, pana la varsta de 40 de ani.

Pana la 30 de ani, in functie de studiile pe care le au, de exemplu, daca au liceul cel putin cu bacalaureat, pot sa opteze sa devina subofiteri. Daca au studii superioare, pot opta pentru o cariera de ofiter, pe filiera indirecta.