Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat ca va declansa un control intern pentru identificarea persoanelor care au facut posibila scurgerea de informatii din nota Inspectiei Judiciare cu privire la dosarul Remes. Cotidianul “Ziua“ a publicat mai multe extrase din concluziile verificarilor efectuate la DNA in conditiile in care plenul CSM nu s-a pronuntat inca pe marginea acestei note. Potrivit Notei CSM, montajul filmului "caltabosii" s-ar fi facut la ordinul procurorului de caz, Claudiu Dumitrescu.

"CSM dezaproba metodele de transmitere a unor materiale produse de institutia noastra doar catre anumite medii din presa", se arata intr-un comunicat al Consiliului. Mai mult, CSM promite identificarea persoanei care se face vinovata de “astfel de practici neprincipiale”.

CSM a trimis o intreaga echipa de control la DNA pentru a verifica modul in care au ajuns probe din dosarul Remes la TVR, in conditiile in care nota Inspectiei judiciare a iesit din institutie.

In 20 martie, CSM a decis amanarea discutarii notei referitoare la Remes, deoarece DNA a cerut sa-si exprime punctul de vedere in acest caz. Intre timp, documentul a aparut intr-o “anumita parte a presei”.

Conform acestuia:

1. DVD-ul cu filmul mitei a ajuns la TVR de la DNA, inspectorii nereusind sa identifice o persoana anume.

2. Materialul cuprinzand inregistrarile audio –video aparute in mass-media au fost realizate de Serviciul Tehnic al DNA.

3. Procurorul de caz, Claudiu Dumitrescu, ar fi dat ordin unui ofiter de politie de la Serviciul de ascultari al DNA pentru realizarea unui montaj.

4. Anchetatorii DNA, adica procurorul Dumitrescu, a vizionat filmul impreuna cu un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti.

5. Ofiterul de politie care a facut montajul ar fi recunoscut ca imaginile difuzate de TVR fac parte din el.

6. Traian Basescu a declarat ca materialul primit de la Parchet a fost depus intr-un fiset, fiind exclusa copierea si transmiterea acestuia catre TVR.

In data de 10 octombrie 2007, TVR 1 difuza un film in care Decebal Traian Remes primea o presupusa mita de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba prin intermediul lui Ioan Avram Muresan.