Curtea de Apel Bucuresti a admis propunerea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Mircea Moraru, comisar-sef in cadrul IGPR, care este acuzat de luare de mita si primire de foloase necuvenite, se arata intr-un comunicat al DNA. Moraru ar fi cerut bani unor ofiteri care au efectuat deplasari in tara si in strainatate, pentru a le aproba deconturile. Potrivit unor surse judiciare, citate de NewsIn, politistii se aflau in Italia, pentru a ajuta autoritatile din peninsula la rezolvarea cazurilor de infractiuni comise de romani.

"In perioada aprilie - mai 2008, Moraru a pretins si a primit de la mai multi lucratori de politie suma de 3.750 RON pentru ca in schimb sa urgenteze si sa indeplineasca formalitatile legale referitoare la procedura de restituire a unor sume de bani catre politistii respectivi".

La data de 15 mai 2008, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore si, in aceeasi zi, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a inculpatului pentru 29 de zile.

Procurorii DNA au colaborat cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie in acest caz.