Politistii bucuresteni i-au arestat, noaptea trecuta, pe membrii unei retele care a sechestrat si a lasat pe drumuri mai multi batrani din sectorul 5 al Capitalei, anunta televiziunile de stiri. 12 membri ai retelei, doi dintre ei angajati ai Primariei de sector, au fost retinuti. Batranii care detineau locuinte erau sechestrati si intimidati pana cand cedau actele de proprietate membrilor retelei. Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat ca nu are nicio legatura cu acest caz si a anuntat ca cei doi angajati ai Primariei au fost concediati astazi.

Modul de operare al gruparii de infractori era urmatorul: doi dintre membrii retelei, angajati ai Primariei, identificau persoanele in varsta care aveau probleme. Acestea erau apoi vizitate de alti membri ai retelei, sub pretextul ca le ofera mici ajutoare din partea Primariei. Ulterior, batranii erau sechestrati, pana cand hotii intrau in posesia actelor de proprietate.

"In perioada 2006-2008 aceste persoane, prin inselaciune, au mers la mai multi batrani, le-au furat documentele de proprietate, contractele de vanzare-cumparare ale apartamentelor, apoi prin mandatrai si procuri, au reusit sa vanda aceste proprietati: apartamente, garsoniere, terenuri si case”, a declarat Christian Ciocan, purtator de cuvant al Politiei Capitalei, pentru Antena 3.

La o prima evaluare a politistilor, mai multi batrani au ramas fara locuinte, iar prejudiciul se ridica la peste un milion de euro. Cercetarea in acest caz a pornit de la plangerile batranilor.

Cei 12 membri ai retelei au fost retinuti dupa 4 luni in care fusesera supravegheati de politisti. Patru dintre ei au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar celorlalti opt li s-a interzis sa paraseasca localitatea.