In Bucuresti functioneaza, incepand de astazi, primele semafoare inteligente, care isi schimba culoarea in functie de aglomeratia din trafic. Primele astfel de semafoare functioneaza pe ruta intersectia Sincai (zona Parcul Tineretului) - Piata Unirii - Universitate - Piata Romana - Piata Victoriei, a declarat, pentru NewsIn, directorul Administratiei Strazilor, Claudiu Balan.

Informatiile din intersectiile cele mai aglomerate vor fi gestionate intr-un centru de control al sistemului de management al traficului, care isi propune fluidizarea circulatiei. Timpii de semafor vor fi, practic, calculati in mod inteligent de acest sistem, in functie de aglomeratia din trafic.

Asa-numitele "semafoare inteligente" vor crea culoare unice de deplasare pentru Salvare si Politie, ale caror masini vor fi urmarite prin satelit pentru a ajunge cat mai repede la interventii.

Potrivit primarului Adriean Videanu, masura face parte dintr-un proiect mai amplu de management al traficului, care mai are alte trei puncte importante: infrastructura, locuri de parcare si transport public. Adriean Videanu a adaugat ca proiectul semafoarelor inteligente va fi finalizat in luna septembrie.

Seful Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, Gheorghe Udriste a declarat, pentru Radio Romania Actualitati, ca "Centrul de control este locul unde se urmareste permanent circulatia in oras. Este un proiect in care un numar de peste 1600 de blocuri de semaforizare vor fi innoite si peste 90 de camere de luat vederi vor fi amplasate intr-o parte din aceste intesectii. Partea cea mai importanta, cea mai interesanta a sistemului, este aceea ca este un sistem adaptiv la trafic sau al traficului, pentru ca timpii de semaforizare se regleaza in functie de cererea de trafic pe arterele care converg catre intersectiile care sunt incluse in acest proiect."