In Romania vor fi construite, in urmatorii 4 ani, 32 de spitale noi, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Investitia se ridica la peste 2,7 miliarde euro.

In Timisoara, Iasi, Craiova si Targu-Mures vor fi construite spitale regionale de urgenta, in timp ce in judetele Alba, Galati, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Braila, Calarasi, Hunedoara, Mehedinti, Giurgiu, Bihor, Neamt, Arges, Prahova, Caras-Severin, Sibiu si Suceava vor fi ridicate, pana in 2012, spitale judetene de urgenta. Pe langa cele patru spitale regionale si cele 18 judetene de urgenta, investitiile vizeaza si 10 spitale municipale, orasenesti si comunale.

Procedurile de licitatie pentru constructia spitalelor au demarat pe 5 mai, a mai precizat ministrul Sanatatii. La 17 dintre aceste licitatii au fost depuse contestatii. Pe data de 19 mai vor fi deschise ofertele pentru construirea spitalelor din judetele Bihor si Mures.

Totodata, ministrul Eugen Nicolaescu a declarat ca zece la suta din managerii de spitale evaluati de Ministerul Sanatatii in perioada 17 martie- 30 aprilie au fost eliberati din functie, iar altor 100 de manageri li s-a prelungit contractul cu sase luni, dupa care vor fi reevaluati.