Transportatorii rutieri au renuntat sa mai intre, in aceasta seara, cu tirurile in Capitala, dar au anuntat ca maine dimineata isi vor relua protestul pe soseaua de centura, anunta televiziunile de stiri. Sute de camioane ale transportatorilor rutieri au blocat, marti, soseaua de centura a Capitalei, iar dupa-amiaza, s-au mutat la intrarile in Bucuresti din cartierul Militari si dinspre Chitila . Ei au amenintat ca vor intra in Capitala si vor ajunge pana in Piata Victoriei, pentru a protesta in fata sediului Guvernului. Protestatarii au fost impiedicati, insa, de politisti sa intre in Bucuresti.

Un eventual mars al transportatorilor ar fi putut bloca total circulatia in Capitala. Ministrul de Interne, Cristian David, anuntase ca fortele de ordine nu vor permite in niciun caz protestatarilor sa dea peste cap circulatia in Bucuresti.

Transportatorii sunt nemultumiti de faptul ca premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, au refuzat dialogul cu ei si nu le-au fost solutionate problemele.

Cu toate ca protestatarii au anuntat, inca din prima parte a zilei, ca nu se vor misca de pe soseaua de centura daca premierul nu va accepta sa stea de vorba cu ei, raspunsul primuluui ministru a fost ca: "Actiunile de protest ale transportatorilor rutieri sunt evident de natura politica si vizeaza altceva decât cererile propriu-zise, care sunt de o incoerenta stridenta". El a adaugat insa ca Executivul este dispus la o discutie pe teme realiste.

Sute de camioane au blocat o buna parte a zilei soseaua de centura a Capitalei, unde traficul a fost astazi de cosmar. Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, a declarat, insa, ca protestul nu era autorizat, iar transportatorii care au luat parte la el s-ar putea alege cu dosare penale, din cauza ca, prin actiunea lor, au adus grave prejudicii cetatenilor.

Protestatarii cer eliminarea rovinietei, reducerea pretului la carburanti si drumuri mai bune. Ministerul Transporturilor a solutionat 20 dintre problemele ridicate de protestatari, dar nu si pe cea mai importanta - eliminarea rovinietei. Pentru a cauta solutii si la aceasta problema, va fi creata o comisie mixta, din care vor face parte si reprezentanti ai transportatorilor, potrivit Radio Romania Actualitati.