Un tren de persoane a deraiat in apropiere de Valea Calugareasca in aceasta dupa-amiaza. Trenul accelerat 1661 plecase din Bucuresti si se indrepta catre Iasi. Locomotiva si primele doua vagoane ale trenului au deraiat, iar o tanara de 20 de ani. studenta in Bucuresti, care se indrepta catre Focsani, si-a pierdut viata. Patru persoane ranite au fost transportate la spital, in timp ce alte persoane ranite usor au primit ingrijiri la locul accidentului, a declarat, pentru Realitatea Tv, Marian Burloi, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova.

Prefectul Judetului Prahova, Doru Marius Nechiti, a declarat, pentru Antena 3, ca este posibil ca accidentul sa se fi produs din cauza trecerii peste un macaz. Varianta este confirmata si de directorul CFR Calatori Alexandru Noaptes, care a declarat si el ca accidentul s-a produs din cauza trecerii peste un macaz.

Persoana care a decedat este o tanara de 20 de ani. Ea si-a pierdut viata din cauza faptului ca, in momentul in care trenul a trecut peste macaz, o sina s-a desprins si a intrat prin podeaua vagonului, ranind-o grav pe fata. Aceasta si-a pierdut viata din cauza leziunilor grave suferite la cap.

Potrivit Antena 3, unii dintre pasageri s-au plans, insa, ca ambulantele si echipele de descarcerare ar fi ajuns destul de tarziu la locul accidentului, cam dupa o jumatate de ora dupa ce trenul a deraiat. Oamenii au povestit ca au fost nevoiti sa iasa singuri din tren, iar in vagoanele deraiate lumea s-a calcat in picioare, iar unii s-au ranit in incercarea de a iesi cat mai repede din tren. Din fericire, trenul nu era foarte aglomerat, fiind doar cate 30-40 de calatori in fiecare vagon.

Pasagerii vor fi transportati la destinatie, la Iasi, de un tren Intercity care a ajuns deja in apropierea locului accidentului, insa pentru ca trenul sa poata pleca spre Iasi, trebuie dat la o parte acceleratul care a deraiat si nu se stie cat timp va dura aceasta operatiune.

La locul accidentului a ajuns si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. El a declarat ca macazul care se banuieste ca ar fi dus la producerea accidentului a fost verificat in urma cu doar cateva zile si i s-a dat avizul de functionare.

O ancheta va stabili cu exactitate, in urmatoarele zile, vinovatii si cauzele accidentului.