Premierul Calin Popescu Tariceanu ii indeamna pe studenti sa ramana in tara dupa ce isi termina studiile
El a atras insa atentia ca performanta ulterioara va fi direct proportionala cu efortul facut acum in facultate: "Romania detine la acest moment un cert avantaj competitiv in competitia cresterii economice pe plan mondial. De ceea ce ar trebui sa ne fie noua, intr-adevar, teama este ca nu avem inca infrastructura de transport si comunicatie adecvata ritmului actual de crestere economica, s-a generat un dezechilibru structural, calitativ si numeric intre cererea si oferta de forta de munca."
Premierul i-a indemnat, de asemenea, pe tineri sa participe la programul de stagii de vara platite, promovat de guvern impreuna cu sase ambasade straine, program prin care acestia au posibilitatea de a experimenta modul de lucru intr-una din cele 60 de firme straine participante.
Intrebat in legatura cu banii alocati proiectelor de reamenajare a institutiilor de invatamant, seful executivului a subliniat ca exista bani la minister, insa, din pacate, potrivit unei analize recente, Ministerul Educatiei si Cercetarii are cea mai proasta executie bugetara.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Ceea ce uita domnul Tariceanu este faptul ca politicienii de astazi sunt la fel de neatractivi ca si cei de acum 4 ani (cand am plecat), nivelul de cultura a mai scazut putin, la fel si cel de pregatire in scoli (odata cu plecarea celor mai buni, printre ei insa ne-numarandu-ma si eu) si faptul ca este o lume libera in care toti putem circula si stabili acolo unde ne convine.
Apropo domnule prim ministru: ati trecut vreodata Vltava in Praga pe Podul Karol ? V-ati uitat in jur sa vedeti orasul ? Incercati sa faceti la fel de pe podul de la Opera cand treceti Dambovita. Ma voi intoarce atunci cand imaginile imi vor crea aceeasi bucurie sufleteasca. Pana atunci sa auzim numai de bine si multa sanatate.
Nu pot sa zic decat "Mars premier jegos!!! Eu am ales sa plec..."
Si nu uitati: "Tara e acolo unde ti-e bine!"
E adevarat, salariile si conditiile de munca devin tot mai bune prin intrarea pe piata a unor companii mari.
Din pacate, contributia guvernului este mai degraba negativa in acest proces.
Dle Tariceanu nu intelege ca incet dar sigur ne desteptam si vedem ce se intampla.
Pe mine nu ma intereseaza numai salariul care il primesc; sunt direct interesat si de ce se intampla cu impozitul pe care il platesc.
Pana la urma, statul traieste si pe spinarea mea, deci ma intereseaza ca de acei bani din taxe sa beneficiez si eu.
Si aici ma refer la sanatate, infrastructura, justitie, educatie, etc.
Dar din ce observ, platim taxe si nimic din ce e mai sus nu se imbunatateste (cu o exceptie: firmele prietene cu guvernantii au cifre de afaceri din ce in ce mai mari).
Spre exemplu, in Belgia impozitul pe salariu variaza intre 35% si 50%. Desigur este o cifra foarte mare, dar:
- infrastructura este foarte bine dezvoltata (toate marile orase sunt legate prin autostrazi luminate noaptea)
- parcurile sunt curate si ingrijite
- sistemul de sanatate este foarte bine pus la punct
- ... etc
Dle. Tariceanu, clasa politica actuala nu a inteles care este rolul ei. Toti aveti un singur gand: sa puneti mana pe os. Nimic altceva numai conteaza atata vreme cat tii osul in mana.
Parerea mea.
Cheltuielile pe locuinte, mancare, sanatate, deci viata in Romania este la fel de scumpa ca si in multe tari straine.
Daca studentii au noroc, se vor angaja cu 500E/luna in Romania, si dupa ceva ani de munca vor ajunge la 1000E.
In strainatate, studiile superioare sunt mult mai bine platite.
Atunci am o intrebare: De ce ar ramane studentii in Romania?
Pentru ca va fi bine? Am si eu un indemn pentru studenti: sa se bazeze doar pe ce este. Pe timpul prezent. E usor de zis ca va fi mai bine.
Asta desigur cand ministrii lui Tariceanu, nu se ascund de DNA, sub covata impreuna cu prietenii de suflet din PDSR aripa traditionala Iliescu, Nastase, Mitrea etc.
Din pacate minunata noastra constitutie nu ii interzice nimic bravului premier Tariceanu si in primul rand accesul la haznaua cu bani !
Marea speranta este ca lucrurile sa se schimbe si traim numai pentru aceasta speranta !
Auzi, nu trimiti pe cineva acasa la mine sa imi faca buletin?Imi expira si mie.
termini o facultate un master , te angajezi daca ai noroc, lucrezi un an de zile cu sa zicem un salar 'bunisor' de 300 de euro, dupa anul ala trgi o linie si realizezi ca esti in pierdere si........stai acasa in romania....ca se poate.
e usor sa dai sfaturi din astea cu venituri de mii de euro pe luna.
In prezent traiesc la Montreal (CANADA) unde in 4 ani de la venire (cu bani foarte putini, 2300 CAD - toti imprumutati !!!) am reusit sa acumulez bunuri materiale la care in Romania nici nu mai indrazneam sa visez. Mai mult, ma straduiesc sa pun pe picioare o afacere in domeniul publicitatii pe Internet (www.publicanada.com). Spiritual sunt ok si, credeti-ma, in materie de loisir stau mult mai bine decat in Ro. Am devenit un mare "consumator" de filme, foarte bune, un spectator mai mult decat activ al Festivalului International de Jazz de la Montreal si al Festivalului International de Film de la Montreal. Asta ca sa mai demontam putintel din mitul "Romaniei culturale" unde, nu-i asa, toti au preocupari exclusiv culturale. Va asigur ca o tara ca cea in care am venit si, mai ales un oras cultural prin excelenta cum e Montreal ofera oricui prilej de culturalizare la adevarate standarde, incomparabile cu mizeria pseudo-culturala romaneasca. Si ca sa va lamuriti ca lucrurile stau asa vizitati site-ul Bibliotecii Nationale din Quebec (www.banq.qc.ca), ca sa vedeti ce inseamna intr-adevar accesul la cultura ! Ce sa mai spun...Tara din care am plecat nu mi-a oferit altceva in afara de dezamagiri DE TOATE FELURILE SI PE TOATE PLANURILE, un salariu mizer de 160 EURO / luna (dupa ce am absolvit 2 facultati - Sociologie si Filosofie) si pete rosii pe fata, facute pe fond de stres ! Plecarea mea m-a ajutat sa scap de aceste pete rosii oribile, ma ajuta sa sper in construirea unei vieti mai bune. Asa ca, stimate domnule TARICEANU, nu mai plange lamentabil si ipocrit pe acest site in legatura cu plecarea tinerilor, pentru ca e penibil. Atata vreme cat tinerii de calitate nu au nici cea mai mica sansa de realizare materiala si profesionala vor visa vesnic la evadarea din mizeria materiala si morala pe care le-o ofera Romania. In rest, Dumnezeu cu mila si cu sila ! Adio! Doru BARBU - Montreal/CANADA