Primarul Capitalei, Adriean Videanu, sustine ca PSD a gestionat o afacere de 500 milioane de euro in Parcul Tineretului, prin trecerea unei suprafete de teren de aproximativ 2 ha din proprietatea domeniului public in cea a unor persoane private. Cei care au semnat, in 2003, proiectul de hotarire sint Vasile Mihalache, Doru Giugulea si Stelian Galetusa, toti de la PSD. Instanta a obligat in 2007 primaria Capitalei sa o puna in posesie pe Marioara Micsunescu, actuala proprietara. Alte persoane revendica in total 28 de ha in parc.

Afacerea din parcul Tineretului a inceput in 2003, atunci cind primar al sectorului 4 era pesedistul Vasile Mihalache. Acesta a cerut Consiliului General sa aprobe un proiect de hotarire privind transmiterea catre Consiliul local al sectorului 4 a unor terenuri din domeniul privat al municipiului Bucuresti pentru punerea in posesie a unor persoane care isi reconstituisera dreptul de proprietate prin hotarire judecatoreasca.

Vasilache a capatat aprobarea, care a fost semnata, printre altii, si de consilierii Doru Giugulea si Galetusa Stelian, ambii PSD. Inainte insa, edilul de la sectorul 4 apucase deja sa restituie aproximativ 6000 mp, pentru care nu avea acordul Consiliului general, sustine Adriean Videanu.

Parcul Tineretului, un alt fel de Bordei

Terenul respectiv este situat intre Sala Polivalenta si Parcul Copiilor, ambele plasate in Parcul Tineretului. Majoritatea drepturilor de proprietate ale persoanelor care aveau de revendicat teren in aceasta zona au fost cumparate de Marioara Micsunescu, ea devenind astfel proprietara unei suprafete de peste 20.000 mp in parc.

Adriean Videanu a aratat ca in timpul mandatului sau, Consiliul general a elaborat un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru a proteja parcul de constructii, ulterior Marioara Micsulescu solicitind Primariei, in baza unei sentinte judecatoresti, un schimb de terenuri intre actuala suprafata a parcului Tineretului si una la periferia acestuia.

Consiliul a fost nevoit sa accepte, deoarece Curtea de Apel Bucuresti i-a dat cistig de cauza proprietarei. Videanu sustine ca alte persoane revendica aproximativ 28 de ha, terenuri care se afla linga cel al Marioarei Micsunescu.

Atacuri de campanie

Cristian Diaconescu si-a lansat miercuri proiectele pentru Bucuresti, multe inspirate din Pactul pentru Bucuresti elaborat de societatea civila, spunind ca pleca de la realitatea ca "haosul si coruptia au pus stapinire pe oras". El i-a acuzat pentru situatie pe edilul sef si pe toti pe toti cei care gestioneaza primariile in "acest moment dezastruos".

In replica, Adriean Videanu i-a solicitat lui Diaconescu sa

"clarifice situatia parcului Tineretului", de care vinovati se fac consilierii si primarii PSD.