DNA l-a acuzat pe finantatorul Stelei, Gigi Becali, de dare de mita, dupa ce procurorii clujeni au retinut miercuri seara 5 persoane din anturajul sau care aveau asupra lor 1,4 milioane de euro, sustin surse judiciare. Banii urmau sa ajunga la jucatorii Universitatii Cluj, daca acestia invingeau pe CFR si Steaua ar fi castigat titlul. Gigi Becali a declarat, pentru Telesport, ca persoanele retinute erau intr-adevar trimise de el la Cluj, insa pentru a face tranzactii cu terenuri. DNA a anuntat doar ca investigheaza un caz de coruptie, fara sa precizeze numele celor cercetati.

Potrivit surselor citate, nu era nevoie ca banii sa ajunga la jucatorii Universitatii Cluj pentru a se putea vorbi despre dare de mita, ci simpla promisiune de mituire constituie infractiune.

Purtatorul de cuvant al DNA, Lidia Saplacan, a confirmat, pentru HotNews.ro, ca la Cluj este in curs o astfel de operatiune si ne va tine la curent cu desfasurarea acesteia. DNA nu precizeaza insa, intr-un comunicat oficial, care sunt persoanele implicate si ce acuzatii li se aduc.

Becali: Banii erau pentru niste terenuri

Gigi Becali a declarat miercuri seara, pentru Telesport, ca persoanele retinute erau intr-adevar trimise de el la Cluj, insa pentru a face tranzactii cu terenuri. "Ce, n-am voie sa cumpar terenuri la Cluj?", s-a aratat indignat patronul Stelei.

Redactorul-sef al cotidianului Gazeta Sporturilor, Catalin Tolontan, a declarat, la Realitatea Tv, ca apropiatii patronului Stelei au fost retinuti inaintea partidei de la Cluj, intr-un restaurant si aveau asupra lor o geanta neagra, in care se gaseau cele 1,4 milioane de euro si se banuieste ca urmau sa ii predea banii unui oficial al Universitatii Cluj, daca jucatorii acestei echipe ar fi invins pe CFR si Steaua ar fi luat titlul. Redactorul-sef al Gazetei Sporturilor sustine ca unul dintre barbatii retinuti este o persoana extrem de apropiata lui Gigi Becali - Tea Sponte, omul de incredere al patronului Stelei.

Prezent joi dupa-amiaza la o emisune pe Realitatea TV, Becali a afirmat ca a refuzat citatia data de procurorii DNA. Finantatorul Stelei a declarat ca banii erau pentru niste terenuri, o tranzactie intermediata cu ajutorul unui membru al PNG Cluj.

Potrivit Gazetei Sporturilor, DNA a monitorizat atent finalul de campionat si se astepta ca Gigi Becali sa stimuleze financiar pe Universitatea Cluj, pentru a impiedica CFR-ul sa castige titlul. Potrivit aceleiasi surse, telefonul lui Gigi Becali a fost ascultat de catre DNA, in ultimele zile.

Cei cinci apropiati ai lui Gigi Becali au fost eliberati noaptea trecuta, in jurul orei 3.00. Alaturi de acestia, procurorii l-au retinut in cadrul operatiunii de la Cluj si pe unul dintre jucatorii echipei locale Universitatea, Gigel Coman.