Noul Guvern italian va trebui sa stabileasca un venit minim pentru imigranti, inclusiv pentru cei care provin din tarile membre ale Uniunii Europene, a declarat viitorul ministru italian de Externe, Franco Frattini.

"Avem nevoie de o lege care sa stabileasca un venit minim fara de care strainii sa nu poata sta in Italia mai mult de 90 de zile", a explicat Frattini, un aliat vechi al lui Silvio Berlusconi.

"Cine are acesti bani va putea ramane, cine nu, va fi trimis inapoi in tara sa", a adaugat oficialul european citat de Reuters.

Frattini nu a precizat despre ce suma ar putea fi vorba, dar a spus ca aceasta ar trebui sa tina seama de pragul de saracie din Italia. Potrivit datelor Institutului italian de statistica, o familie este considerata saraca daca are un venit lunar mai mic de 970 de euro.

Comisarul european pentru Justitie a adaugat ca Italia ar trebui sa ceara Romaniei sa trimita agenti care sa ajute la identificarea cetatenilor romani indezirabili.

Silvio Berlusconi, noul premier al Italiei, a convenit cu omologul sau, Calin Popescu Tariceanu, sa discute aceasta problema, imediat ce noul guvern de la Roma isi va incepe activitatea.