Europarlamentarul social-democrat Adrian Severin a declarat ca presedintele Traian Basescu nu se bucura de niciun fel de stima in Uniunea Europeana si nu are instinct european, informeaza Antena 3.

Potrivit fostului ministru roman de externe, lipsa de credibilitate a sefului statului se datoreaza „jocului permanent la doua capete” si „ideii ca poate pacali pe toata lumea”.

Social-democratul a declarat ca a citit recent un articol despre aderarea Georgiei la Uniunea Europeana, iar printre sustinatorii ambitiilor regimului de la Tbilisi nu era mentionat si numele Romaniei, "o dovada in plus ca discursul frenetic al presedintelui nu este luat in seama".

Severin afirma ca nici summitul NATO, desfasurat la inceputul lunii aprilie la Bucuresti, nu a fost un succes pentru Romania. In opinia europarlamentarului social-democrat, presedintele Basescu "s-a aratat lipsit de respect fata de proprii cetateni, dar deosebit de lingusitor cu serviciile secrete".

Adrian Severin e de parere ca seful statului nu are instinct european, iar relatiile externe nu sunt altceva decat un instrument electoral intern.

„Face complimente din varful buzelor. Nu crede in relatia cu UE sau in cea transatlantica”, a afirmat Adrian Severin despre presedintele Basescu.

Presedintia nu a comentat deocamdata criticiile formulate de Adrian Severin.