Aproximativ 10 mii de turisti din toate colturile tarii petrec sarbatoarea Invierii Domului pe Valea Prahovei. In statiunile de pe Valea Prahovei vremea este astazi insorita, iar hotelurile si pensiunile ii invita pe turisti la traditionala masa de Paste. In plus, sus, la cota 2000, pe Valea Dorului, se poate schia in conditii foarte bune. Si pe litoral se afla aproximativ 10 mii de turisti. Hotelierii le-au pregatit tarife promotionale si surprize, insa turistii veniti pe litoral nu au parte si de vreme frumoasa, pentru in intreg judetul Constanta ploua torential.

Noaptea trecuta, turistii de pe litoral au luat lumina, unii din parcul arheologic de langa Catedrala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Constanta, unde Inalt Preasfintia Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de Inviere, altii de la manastirea Sfantului Apostol Andrei, iar altii chiar de la malul marii, adica de pe plaja centrala din Mangalia, unde a fost construit un altar special pentru acest eveniment.

La munte, mii de turisti au participat, noaptea trecuta, la Slujba de Inviere si au luat lumina de la Manastirea Sinaia. Slujba s-a tinut afara, in curtea lacasului sfant. Enoriasii si turistii care au ajuns mai tarziu au ramas fie in parcare, fie pe drumul ce duce spre manastire.

La Busteni, turistii au participat la Slujba de inviere de la Manastirea Caraiman, dupa dupa ce cu totii au privit momentul extraordinar al aprinderii luminilor Crucii de pe Caraimna, situata la 2.291 de metri altitudine. Pentru ca vreme a fost foarte frumoasa, spectacolul a putut fi vazut foarte bine si de jos, din oras.

In statiunile de pe Valea Prahovei au urcat pentru a petrece Sfintele sarbatori de Paste peste 10.000 de turisti, gradul de ocupare a spatiilor de cazare fiind de 100%, conform declaratiilor operatorilor de turism. Spre bucuria turistilor, vremea este excelenta, iar sus, la Cota 2000, pe Valea Dorului, se poate schia in conditii foarte bune.