Bisericile ortodoxe si greco-catolice din Romania au fost, noaptea trecuta, pline de credinciosi care au venit sa ia lumina. In Bucuresti, Slujba Invierii Domnului de la Catedrala Patriarhala a fost oficiata de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care a adresat tuturor romanilor un mesaj si a numit sarbatoarea Invierii "Intalnirea cu Iisus cel Inviat". Si presedintele Traian Basescu, care a participat, impreuna cu familia, la slujba de Inviere oficiata la Manastirea Cozia, a adresat un mesaj tuturor romanilor, din tara si de pretutindeni, care sarbatoresc Invierea Domnului.

In fata bisericilor preotii au vestit la miezul noptii ca Hristos a Inviat si au dat lumina credinciosilor. La Catedrala Patriarhala, slujba Invierii a fost oficiata de Patriarhul Daniel, pe un podium construit la intrarea In resedinta patriarhala. Dupa citirea Evangheliei si rostirea cuvantului pascal, Patriarhul s-a retras in paraclisul patriarhal, unde a asistat la liturghia de Pasti sezand, el neputand sa se foloseasca de piciorul operat in urma cu cateva saptamani.

In cuvantul sau catre credinciosi, patriarhul Daniel a spus ca sarbatoarea Invierii este, de fapt, o intalnire cu Iisus cel Inviat: "Mantuitorul Iisus ne Intampina pe cale pe noi toti, pe calea vietii noastre, amestecata cu teama, amestecata cu moartea. Ne intampina si ne spune: Bucurati-va! si, daca noi simtim bucuria lui, bucuria impartasita noua de catre el, prin credinta, ne Intalnim si cu El in persoana. Ei bine, Evanghelia vrea sa ne arate ce anume serbam noi astazi: serbam Intalnirea cu Hristos cel Inviat, care a spus Inainte de Inaltarea Sa la ceruri - Iata, eu cu voi sunt in toate zilele pana la sfarsitul veacurilor. Hristos este prezent pururea In biserica Sa. Daca il cautam cu aceeasi evlavie, cu aceeasi iubire sfanta, cu acelasi curaj, cu aceeasi ravna ca si femeile mironosite, vom simti Intalnirea cu El si vom auzi tainic in sufletul nostru cuvintele Lui: Bucurati-va! Hristos a Inviat!", potrivit Rador.

Si presedintele Traian Basescu, care a participat, impreuna cu sotia si cele doua fiice, la slujba de Inviere oficiata la Manastirea Cozia, a adresat un mesaj tuturor romanilor, din tara si de pretutindeni, care sarbatoresc Invierea Domnului.

"Doresc sa adresez tuturor romanilor care sarbatoresc Invierea Domnului cele mai calde urari de pace, sanatate si fericire, alaturi de cei dragi. Fie ca marea Sarbatoare pascala sa ne daruiasca tuturor lumina intelegerii si bucuria sperantei. Hristos a Inviat!", a spus seful statului, citat de Realitatea Tv.