Peste 3.000 de politisti vor actiona in aceasta perioada, la nivel national, pentru fluidizarea traficului pe sosele. Echipajele vor fi prezente pe drumurile principale care duc spre cele 15.000 de lacasuri de cult din toata tara si spre zonele turistice. Romania Actualitati transmite ca drumurile care leaga Bucurestiul de Brasov si litoral vor fi supravegheate si din elicopter, iar pe cele doua autostrazi vor functiona aparate radar.

De asemenea, Politia a stabilit si rute alternative de deplasare in cazul in care anumite tronsoane de drum se vor aglomera.

Circulatie dificila pe DN2

Sambata, la pranz, circulatia se desfasura cu dificultate in dreptul localitatii Cosereni, judetul Ialomita. In apropierea podului din aceasta localitate, circulatia se desfasoara pe un singur fir din cauza lucrarilor de reparatii. In zona se afla echipale ale Politiei Romane, care actioneaza pentru fluidizarea circulatiei.

Foarte intens este si traficul din interiorul municipiului Buzau, potrivit Radio Romania Actualitati. Situatia este generata de numarul mare de autovehicule care se deplaseaza inspre sau dinspre Moldova.

Trafic aglomerat pe DN 5 si DN6

Potrivit serviciului Politiei Rutiere Giurgiu, se circula dificil pe DN6, pe sensul inspre Alexandria, intre localitatile Bragadiru si Mihailesti, unde coloana de autovehicule se intinde pe mai bine de 5 kilometri. Se circula cu dificultate si pe DN5, in localitatea Adunatii Copaceni, pe sensul de deplasare inspre Giurgiu, unde drumul nu are decat o singura banda pe sens.