Un avion al companiei Carpatair a iesit de pe pista din cauza vantului, chiar in momentul in care a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda din capitala. Nici o persoana nu a fost ranita, in schimb aparatul de zbor a suferit avarii serioase. O echipa a ministerului Transporturilor investigheaza cauzele incidentului aviatic.

Surse din cadrul aeroportului au declarat pentru HotNews.ro ca in urma incidentului, jamba dreapta a avionului a fost rupta, iar una dintre aripi a fost strambata.

Reprezentantii aeroportului au explicat ca cel mai probabil, incidentul s-a petrecut din cauza vremii nefavorabile. Vantul puternic si ploaia torentiala de la momentul aterizarii, dar si faptul ca avionul a fost dirijat pentru aterizare pe pista scurta a aeroportului au facut ca aparatul sa se apropie cu viteza prea mare de capatul pistei. La momentul la care marcajul indica terminarea pistei, pilotul a fost nevoit sa faca un viraj. In momentul virajului, din cauza vitezei, jamba dreapta a avionului s-a rupt iar acesta a iesit pe iarba.

Avionul, la bordul caruia se aflau peste 66 de pasageri, venea de la Timisoara, dar a facut o escala la Craiova. Aparatul de tip BAE - 146 apartine Romavia si efectua un zbor pentru Carpatair.

Marti seara, o ploaie torentiala insotita de tunete, fulgere si vant puternic a blocat traficul in mai multe zone din Bucuresti.

De altfel, vremea rea prognozata de meteorologi a facut pagube in mai multe zone ale tarii. Vantul a rupt cablurile de tensiune in judetul Mures, iar in Suceava un adapost pentru vite a luat foc dupa ce a fost lovit de traznet.