Premierul Tariceanu a declarat ca Romania ar fi avantajata daca negocierea eliminarii vizelor pentru SUA s-ar face la nivelul Uniunii Europene. "Eu cred ca, din punctul nostru de vedere, avantajos ar fi sa se ramana la o negociere de genul SUA - UE in aceasta chestiune a ridicarii vizelor. Cred ca Uniunea Europeana are o mai mare forta decat are Romania, trebuie sa fim realisti, intr-o negociere cu Statele Unite", a spus Tariceanu

sambata, la Realitatea TV, in cadrul emisiunii "3x3".

Intrebat daca exista noutati in legatura cu problema vizelor primul-ministru a aratat ca nu are o veste buna, ci mai degraba o speranta. Tariceanu a completat ca, din discutia pe care am avut-o cu presedintele SUA, George W. Bush, seful de stat american i-a spus foarte clar si sincer ca nu depinde de el, ci este o chestiune care tine de Congres.

George W. Bush l-a asigurat pe premierul Tariceanu, intr-o intalnire care a avut loc in cadrul summitului NATO la Bucuresti, ca partea americana va incerca sa rezolva problema vizelor pentru romanii care doresc sa intre pe teritoriul Statelor Unite, intr-un mod mai transparent in care sa fie explicate motivele pentru care se refuza acordarea acestora.

Problema vizelor a fost discutata si la intalnirea dintre Bush si presedintele Traian Basescu, presedintele american aratand atunci ca intelege frustrarea romanilor in ceea ce priveste vizele.