Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania si Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente au anuntat ca vor inchide vineri depozitele, in semn de protest fata de politicile Ministerului Sanatatii. "Din cauza devalorizarii leului suntem obligati sa oprim distribuita de medicamente vineri. Ministrul Sanatatii refuza in continuare sa discute cu distribuitorii de medicamente. Noi cumparam medicamente in euro la 3.38 iar statul ne deconteaza la 3 .32", au explicat reprezentantii distribuitorilor.

Reprezentantii celor doua asociatii sustin ca autoritatile au ignorat solicitarile lor, printre care respectarea legii privind necesitatea reactualizarii preturilor.

Exista peste 1.000 de medicamente ale caror preturi nu acopera nici macar costurile de distributie, pacientii beneficiind de aceste medicamente fara ca statul sa plateasca acest serviciu.

Pierderile sectorului de distributie de medicamente din Romania au depasit 20 de milioane de euro, iar distribuitorii au ajuns in situatia in care nu le mai pot sustine.