Aproximativ 5000 de sindicalisti de la Uzinele Dacia Automobile au participat, astazi, la un miting de protest organizat in centrul orasului Pitesti. Protestul a durat aproximativ 3 ore si s-a incheiat in jurul orei 13,00. Actiunea a avut loc dupa ce, ieri, Tribunalul Arges a decis ca greva generala a salariatilor este legala. Reprezentantii administratiei s-au declarat nemultumiti de aceasta decizie si au anuntat ca o vor ataca cu recurs.

Reprezentantii administratiei s-au declarat nemultumiti de aceasta decizie si au anuntat ca o vor ataca cu recurs. Radio Romania Actualitati aminteste ca protestul de la Automobile Dacia a intrat in a treia saptamana, fara ca administratia si sindicatele sa ajunga la un acord.

Protestatarii, stransi in centrul orasului, au scandat lozinci impotriva administratiei, imporovizand si un cortegiu funerar. Manifestantii sustin ca au sprijinul sindicalistilor francezi. La protest au participat si membrii ai Blocului National Sindical.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a declarat ca a fost uimit de decizia judecatorilor care au aprobat greva celor de la Dacia, insa a precizat: "Am castigat o batalie, nu si razboiul".

Mitingul s-a incheiat cu o Hora a Unirii.

La negocierile de marti, administratia Dacia Pitesti a majorat oferta salariala, propunand o crestere salariala pentru acest an cu 394 de lei brut, in doua transe, fata de 250 de lei brut, cat oferise pana acum. Sindicatul uzinei solicitase o majorare de 550 de lei.