De la inceputul weekend-ului, ceva luceste puternic in soare, in curtea palatului lui Gigi Becali de langa Ministerul de Externe. E Iisus Cristos crucificat, in marime naturala. Oamenii trec si se crucesc: ba ca-i prea mare, ba ca-i urata, ba ca-i pacat. O fi de aur?

Se zice ca omul face ce vrea in casa lui. Dar cand isi pune ceva mare si luminos de se vede din strada, cu greu te abtii sa nu faci macar o poza. Luni dupa amiaza, o femeie la vreo 40 de ani arunca priviri peste gard, uitandu-se cand la camera foto, cand la crucea mare din curtea lui Becali.

Doamna: Vad faceti poze. Ziceti si dumneavoastra, n-o fi pacat sa tii o cruce asa de mare ca la biserica, in curte?

Reporter: Cine stie? N-ati mai vazut asa ceva pe aici, prin zona?

Doamna: Fereasca! Eu sunt menajera aici, la doua familii. De doua ori pe saptamana vin in Primaverii, dar asa ceva n-am mai vazut. Chiar azi dimineata am ras cu una dintre doamnele la care fac curat. A vazut si ea crucea.

Reporter: Si i-a placut?

Doamna: Aaaaa, cum sa-i placa? Asa ceva in curte de om? Nici popii nu-l pun pe Isus Cristos pe cruce, in curte. E si mare. Mai bine il punea in casa, asa o sa rada lumea de el. Ma duc la mine in Rahova: e mai mica tiganie ca la Becali, striga ea grabindu-se spre metrou.

Corporatistul

Un barbat la costum, maximum 30 de ani, priveste in curtea asa-numitului "Razboinic al Luminii".

Reporter:Buna ziua, ati observat crucea aceasta mare, aurie?

Corporatistul: Am vazut-o. Si ce? Pentru ce ma intrebati?

Reporter: Cum vi se pare? Ati mai vazut asa ceva?

Corporatistul: E urata. Am mai vazut, dar nu era asa mare. Am vazut la niste romi, dar nu mai tin minte in ce localitate. Scrieti asta undeva?

Reporter: Da. Dumneavoastra cu ce va ocupati?

Corporatistul: Lucrez la.... lucrez la o corporatie. Nu va zic numele ca nu vreau sa fie publicat. Haideti ca ma grabesc si eu, eram in pauza. Bafta cu crucea!

Domnul Becali e plecat...

Imediat ce "corporatistul" pleaca din fata crucii, unul dintre paznicii de la palat, un tanar in uniforma albastra, se apropie.

Paznicul:Daca nu va suparati, faceti ce poze mai aveti si sa mergeti..

Reporter: Se supara domnul Becali?

Paznicul:Nu se supara, ca nu-i acasa. Dar sa nu intarziati prea mult, ca atrageti atentia.

Doi barbati care taiau frunze

La vreo 20 de metri de "palatul lui Gigi Becali", cum este numit imobilul cu decoruri aurii, doi muncitori taiau crengile catorva copaci.

Barbatul 1, la doi metri deasupra solului, pe o scara: Pss, psss!

Reporter: Buna ziua! Ati vazut crucea aia mare, aurie?

Barbatul 2, care tinea scara: Da, am vazut-o. Acolo sta Becali, patronul la Steaua.

Reporter: Dar crucea va place?

Barbatul 1: Parca prea tare straluceste. Iti ia ochii, iti vine rau daca te uiti mult la ea. Dar daca asa i-a facut-o...

Barbatul 2: Se mai curata. Acum e noua si d-aia luceste asa tare. Dar nu mi se pare urata.

Reporter: Dar daca ati avea banii lui Gigi Becali, v-ati cumpara o cruce ca aceasta s-o puneti in curte?

Barbatul 1: Eh naa, striga de sus omul, si se intoarce la taiat frunze si crengi.

Barbatul 2: Echipa de fotbal, masina, femei, casa, astea da. Dar cruce nu cred ca mi-as pune. Nu suntem noi cu posturile astea.

Gigi Becali, proprietarul palatului din Primaverii si, implicit, al crucii, nu a putut fi contactat pana la aceasta ora pentru a oferi mai multe detalii.