Semafoarele defecte, ploaia de dimineata, dar si lucrarile la drumuri au generat blocaje infernale in trafic, luni, in Capitala. De la primele ore ale diminetii, Soseaua Colentina s-a aglomerat prima, cozile de masini cuprinzand tot orasul. Mii de bucuresteni au intarziat la serviciu de dimineata, iar seara haosul a reinceput. Iesirile din oras erau aproape blocate la ora 18.00. In tot acest timp, numarul politistilor de circulatie a fost cu mult mai mic decat in zilele summit-ului NATO.

Potrivit brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, incepand cu ora 08.00, principalele artere din Bucuresti s-au aglomerat, astfel ca, timp de cel putin doua ore circulatia s-a blocat in mai multe zone. Au fost afectate Sectoarele 2,3,4 si 6, unde agentii de circulatie au raportat ca in 12 intersectii semafoarele nu functioneaza, relateaza NewsIn.

Astfel, Soseaua Colentina, unde lucrarile de modernizare obstructioneaza circulatia, s-a aglomerat prima impingand cozile de masini catre Soseaua Fundeni, Bucur Obor, Mihai Bravu, Soseaua Stefan Cel Mare, Soseaua Mosilor. Semaforele defecte din intersectia Strazii Lizeanu cu Soseaua Stefan cel Mare au ingreunat circulatie. De asemenea, in zona Foisorul de Foc traficul a fost paralizat. La fel s-a intamplat si din cauza semafoarelor defecte aflate la intersectia Soseaua Morarilor cu Bulevardul Basarabia, astfel ca traficul in cartierul Pantelimon a avut de suferit.

Politistii sustin ca indisciplina soferilor a amplificat haosul rutier in mai multe cartiere. Faptul ca unii soferi au blocat centrul unor intersectii, situatie des intalnita luni dimineata in zona Piata Sudului, Calea Vacaresti si Calea Calarasi, precum si in centrul Capitalei, a intrerupt frecvent circulatia.

Soferii sunt insa de alta parere: "Cum isi permit sa dea vina tot pe noi??? Am vazut un singur politist pe cativa kilometri, in conditiile in care semafoarele erau defecte. Unde e mobilizarea de la Summit? Pur si simplu isi bat joc de noi, iar acum tot pe noi dau vina", a scris un cititor HotNews.ro.

Aceeasi situatie au reclamat-o si alti cititori, blocati de la ora 18.00 la iesirea din Bucuresti spre Soseaua Pipera. "Stam de o ora - acum e 19.00 la 300 de metri de gura de metrou Pipera. Nici un politist. In ritmul asta ajung acasa la ora 22.00".

Explicatiile politiei: Prima cauza a fost ploaia

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti, Cristian Ciocan a declarat pentru HotNews.ro ca responsabili de fluidizarea traficului in capitala sunt agentii Brigazii Politiei Rutiere. Reprezentantii Politiei Capitalei sustin ca luni au fost trimisi in intersectii 120 de politisti. “Azi de dimineata au fost trimisi in strada 70 de agenti. La amiaza, dupa ce am vazut care este situatia au mai fost trimisi 50 de agenti”, a declarat, Cristian Ciocan purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Acesta a explicat si care au fost cauzele blocajelor de trafic. “Prima cauza a fost ploaia. Multi dintre bucuresteni au preferat sa vina cu masinile personale in loc sa foloseasca transportul in comun, din cauza ploii. O alta cauza este si faptul ca multi dintre cetateni s-au intors din weekend astazi”, a mai explicat Cristian Ciocan. El a precizat ca au fost si 35 de intersectii unde semafoarele nu au functionat.

De summit circulatia era vegheata de 1300 de agenti

Reprezentantul Politiei a explicat si de ce in perioada summit-ului NATO nu au existat blocaje. “Am avut 1300 de politisti care se ocupau de fluidizare si existau si acele culoare”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

O alta cauza a blocajelor din trafic identificate de reprezentatii Politiei Capitalei este si indisciplina soferilor. “Acestia nu au rabdare si se inghesuie si blocheaza centrul intersectiilor, iar daca acestea sunt blocate se blocheaza si arterele”, a mai declarat Cristian Ciocan.

HotNews.ro va invita sa povestiti cat timp ati petrecut luni in trafic in drum spre birou sau spre casa.