Maidanezii prinsi de hingheri cu cateva zile inaintea inceperii summit-ului NATO se vor intoarce pe strazi. Anuntul a fost facut astazi de primarul Adriean Videanu, care a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, ca adaposturile sunt deja supraaglomerate, iar cainii nu mai pot fi tinuti acolo. Totusi, toti cainii luati de pe strazi au fost sterilizati. Cat despre solutia de moment pentru a micsora numarul lor, autoritatile arunca pisica in curtea bucurestenilor, indemnandu-i pe acestia sa adopte animalele fara stapan, daca vor sa scape de ele de pe strazi.

Cainii vagabonzi de pe traseul invitatilor la summit-ul NATO au fost luati adunati saptamanile trecute de hingheri si dusi in adaposturi. Autoritatile au explicat ca, in aceasta perioada, nu au putut raspunde si la solicitarile cetatenilor privind ridicarea cainilor fara stapan din alte zone ale Capitalei, pentru ca hingherii au fost in alerta maxima in zonele unde au fost cazati participantii la summit.

Cu toate acestea, maidanezii si-au facut aparitia, in toiul summit-ului, pe culoarul unic si chiar in apropierea hotelului Mariott, unde a fost cazat presedintele american George W. Bush.

Maidanezii ridicati in ultimele doua saptamani au fost inghesuiti in adaposturile municipalitatii. "Nu sunt suficiente locuri in care sa-i tinem, asa ca am fost obligati sa-i inghesuim, mai ales ca legea nu permite eutanasierea animalelor decat in conditii speciale", a precizat Simona Panaitescu, directorul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor, citata de Realitatea Tv.

Municipalitatea nu poate estima cati caini au fost dusi in adaposturi si nici cati au ramas pe strazile Capitalei. "Daca ar exista o lege care sa prevada dotarea cainilor cu cipuri, i-am putea monitoriza si am sti numarul lor", a aratat Simona Panaitescu.

Fundatia Vier Pfoten sustine ca in Bucuresti s-ar afla aproximativ 30.000 de caini fara stapan, concentrati in special in zona pietelor si a aglomerarilor de blocuri din cartiere.