Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare în care avertizează că de joi dimineață și până vineri dimineață în mare parte din țară vor fi averse însoțite de descărcări electrice și rafale de vânt.

Ploaie torentialaFoto: Sergii Petruk, Dreamstime.com

În intervalul 25 aprilie, ora 10:00 – 26 aprilie, ora 06:00, va ploua în sudul, centrul și estul țării, spun meteorologii.

Vor fi mai ales averse, care în regiunile sud-estice vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra local cantități de apă de 15...25 l/mp.

La altitudini de peste 1500 m, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo pentru București

De joi, ora 10:00, și până vineri, ora 06:00, valorile de temperatură se vor situa sub mediile multianuale, astfel că temperatura maximă va fi în jurul a 17 grade, iar cea minimă de 7...8 grade.

Pe parcursul zilei și la începutul nopții, vor fi înnorări temporar accentuate, averse (în jurul a 10 l/mp) și descărcări electrice, apoi cerul va deveni variabil.

Vântul va sufla în general moderat.

Foto articol: DreamsTime.com