Transportatorii rutieri au ajuns astazi la un acord de principiu cu Ministerul Economiei si cu cel al Transporturilor privind eliminarea rovinietei - a declarat, dupa discutiile de astazi, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Augustin Hagiu. Un acord in acest sens va fi semnat, cel mai probabil, la inceputul saptamanii viitoare.

Ministerul Transporturilor cauta, insa, o noua modalitate de colectare a taxei de drum. Cel mai probabil, aceasta va fi colectata din pretul carburantilor. In acest fel, nivelul de incasare ar urma sa creasca cu zeci de procente, a precizat Augustin Hagiu, citat de Rador.

"Trebuie sa respectam principiul ca daca se elimina o sursa de venit trebuie gasit un inlocuitor", a declarat, la randul sau, Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, pentru The Money Channel. El a adaugat ca Ministerul Transporturilor va face o analiza fundamentata pentru a se gasi o sursa de finantare sigura si suficienta a infrastructurii rutiere si, in special, pentru asigurarea colectarii taxei de drum.

La inceputul saptamanii viitoare va avea loc o noua intalnire intre reprezentantii transportatorilor rutieri si ministrul transporturilor, Ludovic Orban, si ar urma sa fie semnat un protocol privind modul in care va fi eliminata rovinieta.