O turistă din Marea Britanie, în vârstă de 72 de ani, a fost atacată de un urs, luni, în timp ce încerca să îl fotografieze în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş, relatează News.ro.

urs RomaniaFoto: Andrei PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, ursul a atacat-o pe femeie în momentul în care turista a încercat să-l fotografieze în apropierea barajului Vidraru.

Femeia este rănită la brațul drept.

„Femeia are plăgi produse prin muşcătură şi va fi dusă la spital”, au informat autoritățile citate de News.ro.

La momentul sosirii echipajului SMURD la locul evenimentului, femeia era conştientă şi a putut comunica cu salvatorii în limba engleză.

În urma incidentului, autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care avertizează populaţia din zona respectivă asupra pericolului.

Bilanţul făcut public de Jandarmeria Argeş arată că, în ultima perioadă, jandarmii argeşeni au fost solicitaţi, prin apel la 112, să intervină în 26 situaţii unde a fost semnalată prezenţa animalelor sălbatice.

Jandarmii reamintesc cetăţenilor ca, în cazul în care constată prezenţa urşilor în gospodărie sau în apropierea acesteia să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112, să nu iasă din casă, să nu încerce să se apropie de animale şi să nu încerce să le alunge şi „sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie pentru a le fotografia”.