Ploile se vor extinde dinspre sud-vestul României și vor cuprinde toate regiunile până luni, iar în zone montane înalte va ninge, a anunțat duminică dimineață Administrația Națională de Meteorologie.

Picaturi de ploaieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Informare meteo valabilă de duminică, ora 15:00, până luni, ora 15:00:

În intervalul menționat aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10...15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Marți (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării

Cod galben de ninsori, valabil de duminică, ora 18:00, până luni, ora 12:00

La altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Prognoza meteo pentru București:

Cerul se va înnora treptat, iar pe parcursul nopții de duminică spre luni va ploua moderat și se vor acumula cantități de apă în jur de 15 l/mp.

Luni cerul va fi temporar noros, iar averse slabe vor mai fi la începutul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări.

Temperatura maximă a după-amiezii de duminică va fi de 18...19 grade, iar pentru luni va fi de 14...15 grade. Temperatura minimă va fi de 7...8 grade.