Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, si presedintele Traian Basescu au cerut public scuze bucurestenilor pentru dificultatile create si, in principal, pentru restrictiile de circulatie impuse de organizarea summit-ului NATO, transmite NewsIn.

Scheffer a multumit, intr-o declaratie comuna sustinuta alaturi de presedintele Basescu, poporului roman si tuturor celor care au facut ca summit-ul Aliantei Nord-Atlantice sa fie posibil si au facut ca Bucurestiul sa fie pregatit sa gazduiasca aceasta intrevedere.

"Doresc sa-mi cer scuze cetatenilor Bucurestiului pentru ca acest eveniment, cel mai mare summit din istoria NATO, le creeaza dificultati atunci cand vor sa se deplaseze prin Bucuresti", a afirmat oficialul NATO. Jaap de Hoop Scheffer a subliniat insa ca in urma cu o generatie putini si-ar fi imaginat ca un summit NATO va avea loc la Bucuresti.

La randul sau, seful statului roman si-a cerut "cu cea mai mare sinceritate" scuze bucurestenilor, care suporta in aceste zile restrictii in ceea ce priveste circulatia. "Sunt convins ca, daca rezultatul acestui summit, repet rezultatul, nu dimensiunea, va fi unul bun, bucurestenii nu vor fi suparati pentru restrictiile pe care le-au avut in aceste zile", a precizat Basescu.

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a fost primit marti dupa-amiaza de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni pentru convorbiri preliminare ce vizeaza agenda summitului Aliantei Nord-Atlantice.