Elevii Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”, fost Republica, din Sectorul 3 al Capitalei au fost trimiși acasă, vineri, după ce pe un șantier din curtea unității de învățământ a fost descoperit „un obiect tip obuz”, iar pirotehniștii fac verificări, conform reprezentanților liceului și ai Inspectoratului Școlar.

Liceul Tehnologic Dragomir HurmuzescuFoto: Google Street View

Pe un șantier aflat în incinta Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” „s-a descoperit un obuz”, s-a transmis pe grupul oficial al liceului de către directoarea Gabriela Lungu.

„Bună ziua. Vă rog să vă asigurați că toți copiii ajung acasă și transmiteți schimbului de după-amiază să rămână acasă. S-a descoperit în șantier un obuz/proiectil. Vă ținem la curent!”, a fost mesajul trimis la ora 11:06 de către directoarea liceului aflat pe Bd. Basarabia, în imediata apropiere a Halei Laminor.

„S-a descoperit în curtea școlii, unde au loc renovări. E cât o butelie. A venit Poliția Locală, vor veni și pirotehniștii. Se fac verificări. Operațiunea este în desfășurare”, a spus directoarea pentru HotNews.ro.

La fața locului a ajuns o echipă de pirotehniști, iar perimetrul a fost izolat.

„S-a identificat un obiect de tip obuz, care a fost ridicat de către echipa de geniști trimisă în acest scop. Copiii au fost evacuați, se află în siguranță, în acest moment obiectul a fost ridicat. Noi am sesizat că există un corp neidentificat cu potențial periculos, directorul unității de învățământ a sunat la 112, s-a deplasat o echipă de geniști la fața locului, a izolat perimetrul, a ridicat obiectul respectiv. Mai departe, competențele noastre se opresc aici”, a declarat pentru HotNews.ro și Elena Ștefan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

În curtea școlii se construiește o sală de sport și mai există două corpuri care se refac.