De la începutul acestui an s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează „că nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, citat de News.ro.

MigrantiFoto: Politia de Frontiera

Întrebat, cum evaluează situaţia actuală a migraţiei ilegale la frontiere, ministrul a afirmat că cele 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti dovedesc că nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali în această zonă.

„Vorbesc despre România, dar am înţeles că aceeaşi situaţie este şi în Bulgaria”, a spus Predoiu.

Cu toate acestea, spune ministrul, se iau măsuri săptămânal pentru a combate migraţia ilegală.

„Cooperăm în regiunea noastră cu Bulgaria, Ungaria, Austria, Serbia, cu toţi vecinii noştri în general, la frontiera de est cu Republica Moldova şi Ucraina. Deci, ne pregătim în fiecare zi (...) este o modalitate de a demonstra că suntem gata să ne alăturăm cu toate frontierele în zona Schengen. Cu România şi Bulgaria în zona Schengen, zona Schengen va fi mai puternică, frontierele europene vor fi mai sigure şi proiectul european va fi mai coeziv şi solid şi garantat pentru cetăţenii săi, totul pentru beneficiile Tratatului şi drepturile conferite de tratate”, a mai declarat ministrul de Interne.

Pe același subiect: