Preotul Nicolae Tănase, din satul Valea Plopului, județul Prahova, a susținut că femeile agresate sexual ar fi și ele vinovate pentru abuzul trăit. Mai mult, preotul a spus că „fetele frumoase care atrag băieți” ar trebui să primească „3-4 luni” de pușcărie.

preotul Nicolae Tanase vorbind despre vina victimelor abuzuluiFoto: Captura YouTube

Preotul Nicolae Tănase a făcut aceste declarații marți, într-o conferință organizată la Constanța de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR).

„Fetele frumoase atrag băieți și pe urmă băieții intră în pușcărie că au tras de fete”

  • „Fetele frumoase atrag băieți și pe urmă băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special”, a declarat preotul, potrivit dobrogealive.
  • „De aceea, creștinele noastre aveau comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri”, a mai spus preotul Nicolae Tănase.

Declarațiile preotului au fost făcute în contextul unei discuții despre viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, despre care se spune că, la vârsta de 12 ani, și-ar fi părăsit părinții și timp de 17 ani ar fi trăit în desfrânare, notează sursa citată.

BOR se dezice de discursul preotului Nicolae Tănase

Contactat de HotNews.ro, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat că Biserica Ortodoxă Română se dezice de un asemenea discurs.

  • „O asemenea declarație include, din păcate, o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una profund nedreaptă și îngrijorătoare. Ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a transmis Vasile Bănescu.

Potrivit Doxologia.ro, Nicolae Tănase este preot în satul Valea Plopului, județul Prahova, din 1979. El deservește, de asemenea, și satul din apropiere, Valea Screzii. Este căsătorit și are 6 copii.

De asemenea, în 1994, preotul a înființat Asociația Pro Vita, organizație care se poziționează împotriva avortului.

„Într-o lume în care copiii orfani sau abandonați, mamele singure și bătrânii sunt adesea lăsați în urmă, Asociația Pro Vita Valea Plopului străbate cu devotament aceste dificultăți, oferindu-le o rază de speranță și sprijin”, arată site-ul Asociației preotului Nicolae Tănase.