Procurorii DNA fac percheziții, joi, la Consiliul Județean Gorj, instituție condusă de Cosmin Popescu (PSD), într-un dosar vizând contracte de achiziții atribuite unor firme controlate de funcționari publici, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Presa locală scrie că ar fi vizat vicepreședintele CJ Dorin Tașcău (PSD).

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Conform surselor citate, au loc 12 percheziții, una dintre ele fiind la Consiliul Județean Gorj, într-un dosar de corupție deschis in rem.

Sursele judiciare spun că este vorba despre infracțiuni comise în perioada 2020-2024 privind modul în care au fost încheiate contracte de achiziție cu firme controlate de funcționari publici.

Presa locală scrie că ar fi vizat vicepreședintele CJ Dorin Tașcău (PSD).

Pandurul scrie că au avut loc percheziții și la locuința lui Tașcău, care ar fi suspectat că în calitatea sa de vicepreședinte CJ ar fi facilitat încheierea unor contracte ale instituției cu firme apropiate.

„Probabil o incompatibilitate între funcția de vicepreședinte și o serie de activități economice, dar firmele respective nu sunt administrate de mine”, a declarat Tașcău, citat de pandurul.ro.

Dorin Tașcău a fost om de afaceri și directorul unui cunoscut colegiu național din Târgu Jiu, înainte de a intra în administrație, scrie Gazeta de Sud. Recent, numele lui Dorin Tașcău a apărut în interceptările realizate de DNA în dosarul de corupție în care este vizat fostul director al Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, trimis marți în judecată de procurorii anticorupție, pentru luare de mită.