O femeie din Bacău a fost amendată cu 495 de lei de Poliţia Rutieră pentru că a ignorat semnalele unui agent care dirija circulaţia şi care i-a făcut semn să aştepte la trecerea pentru pietoni, scrie News.ro. În imaginile filmate de o cameră de supraveghere se vede cum polițistul încearcă să o oprească şi să o întoarcă din drum, dar ea îşi continuă deplasarea. După ce a traversat, omul legii a alergat după ea pentru a o sancționa.

Femeie amendată în Bacău după ce a ignorat indicațiile unui polițist care dirija traficulFoto: Captură video - Unu pe Trotuș

Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, pe strada Spiru Haret din municipiul Bacău.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere publicate de Unu pe Trotuș, se vede cum agentul opreşte circulaţia autovehiculelor, face semn pietonilor să traverseze pe trecerea destinată lor, apoi opreşte circulaţia pietonilor şi face semne maşinilor să treacă. Mai mulţi pietoni opresc şi aşteaptă, însă o femeie începe să traverseze. Agentul îi face semn să se oprească, însă ea continuă spre cealaltă parte a drumului, îl ocoleşte pe poliţist şi pleacă mai departe.

Agentul a mers după ea, femeia a început să fugă, dar a fost ajunsă din urmă.

Potrivit Poliţiei, femeia are 43 de ani şi este din Bacău. Ea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 495 de lei.

„Măsura contravenţională a fost luată întrucât femeia nu a respectat indicaţiile poliţistului care desfăşura activităţi de dirijare şi fluidizare a traficului rutier la trecerea pentru pietoni de pe strada Spiru Haret din localitate, continuându-şi deplasarea, deşi indicaţiile agentului rutier erau destinate trecerii autovehiculelor, aceasta punându-şi astfel în pericol integritatea fizică, precum şi siguranţa celorlalţi participanţi la traficul rutier. De asemenea, cea în cauză a manifestat un comportament sfidător la adresa poliţistului”, au explicat oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău gestul de a o amenda pe femeie.