În toată țara urmează câteva zile de instabilitate atmosferică, în care se vor consemna ploi (inclusiv torențiale) și vijelii, iar temperaturile vor scădea semnificativ, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

FurtunăFoto: DreamsTime

Informare meteo pentru perioada marți (ora 14:00) - joi (ora 20:00)

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest.

Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15...20 l/mp și izolat de 30...40 l/mp.

Vântul va avea local și temporar intensificări, marți (16 aprilie) în toate zonele, iar miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Cod galben de marți (ora 15:00) până miercuri (ora 15:00)

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55...70 km/h, izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

(sursă hartă: ANM)

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, până miercuri dimineață, vremea va fi în continuare cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, cu o temperatură maximă în jurul a 30 de grade, spune ANM în prognoza specială pentru București. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul nopții când va crește probabilitatea pentru averse slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 14...16 grade.

De miercuri dimineață și până joi dimineață, vremea va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, cel mai probabil după orele amiezii însoțite și de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

În cursul zilei de joi, valorile termice vor continua să scadă ușor. Cerul va avea înnorări și vor mai fi condiții de ploaie slabă, mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.