Artistul Tudor Chirila, unul dintre sustinatorii proiectului „Noi facem un spital”, l-a criticat dur pe pagina sa de Facebook pe ministrul Alexandru Rafila care a spus că spitalul Dăruiește Viață că „nu are toate documentele”, deși l-a autorizat.

Tudor ChirilaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila a afirmat, sâmbătă, într-o emisiune la Prima Tv, că spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit din donații și sponsorizări nu este al fundaţiei Dăruieşte Viaţa, ci este „o clădire a spitalului Marie Curie”. Rafila, care spune că fundația are meritul de a fi adunat banii necesari și a angaja un constructor, a acuzat faptul că spitalul „nu are toate documentele”, precum și „presiune mediatică” pentru ca acesta să fie autorizat.

„Mizerabilul domn Alexandru Rafila. Ar putea să fie titlul unu film, dar nu e. În general, într-un film bun ca să merite să ai numele protagonistului în titlu, se presupune că personajul are o complexitate interioară cu nuanțe și rafinamente psihologice indiferent de ce natură. Nu e cazul domnului Rafila. El e doar mizerabil și atât. Nu o spun eu, ci afirmațiile sale, gândurile sale, felul rudimentar în care privește viața, dar mai ales pacienții”, și-a început postarea Tudor Chirilă.

El îl acuză pe ministrul Sănătății că, deși ar trebui să fie partener al spitalului construit de Daruieste Viata, ministrul alege să devină „un vajnic și neobosit adversar” al proiectului și implicit al celor 350 de mii de români care l-au construit alături de alte șapte mii de companii.

„Și asta doar pentru că a ales să se alăture fie și vremelnic grupului politic mafiot care conduce România de treizeci de ani și care se află într-o situație de conflict cu cetățenii cărora le fură banii de taxe. Adică, domnul Rafila își asumă cu succes retorica diversionistă și manipulatoare desprinsă parcă din anii cincizeci pe care o practică binomul PSD-PNL”, spune artistul.

„E partenerul fie și involuntar al mafiei din sănătate”

„Nu, domnule Rafila, spitalul nu a fost construit de spital ci de Asociația Dăruiește Viață cu susținerea celor 350 de mii de români care au donat (printre care mă aflu și eu). Spitalul Marie Curie nu este firmă de construcții, ci beneficiarul unei clădiri făcute de noi românii fraieri care plătim taxe ca să ne luați voi la mișto. Ați primit toate documentele cerute de la Dăruiește Viață. Știți bine de tot asta”, mai spune acesta.

Chirilă îl maia cuză pe Rafila că e șeful unui minister și membrul unui partid care a refuzat bani din PNRR ca să facă spitale:

„El care este șeful unor indivizi precum Cârstoiu și alții care se folosesc de funcții publice ca să trimită pacienți la privat și se află în stare de incompatibilitate, el care patronează un sistem plin de nozocomiale, un sistem în care rezidenții în loc să învețe meserie plimbă hârtiile profesorilor universitari înscăunați pe viață în conducerile secțiilor sau spitalelor, acest domn care e partenerul fie și involuntar al mafiei din sănătate și care nu a reușit și nu va reuși să inițieze nici măcar prima literă din primul paragraf al unui proiect de reformă în sănătate vine să arunce cu rahat în singurul mare proiect de țară pe care l-a avut România în ultimii ani”​