Primăria Capitalei a obținut acordul proprietarilor pentru a începe procedurile de consolidare a blocului ARO de pe bulevardul Magheru din București, a anunțat primarul general Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Blocul ARO - Cinema PatriaFoto: Inquam Photos / George Călin

„Expertizăm tehnic Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei de pe bulevardul Magheru nr. 12-14, care găzduieşte cinematograful Patria şi care, potrivit unor expertize mai vechi, a fost încadrată în clasa I de Risc Seismic”, a anunțat Nicușor Dan.

Primarul general a prezentat și calendarul cu etapele care trebuiesc îndeplinite până la consolidarea clădiri.

„A fost obţinut acordul proprietarilor pentru consolidarea acestei clădiri monument istoric, iar acum Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), iniţiază lucrările de expertizare care vor dura 60 de zile. Următoarea etapă va fi auditul energetic, iar apoi ne vom înscrie în programul Ministerului Dezvoltării pentru obţinerea de fonduri necesare consolidării şi reabilitării”, a explicat Nicușor Dan.

Construit în 1935, blocul Aro a fost prima clădire modernistă din Capitală, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă. Blocul este cunoscut pentru că a găzduit cinematograful Patria și barul Melody.