Pompierii au intervenit sâmbătă pentru pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc de opt etaje, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul București, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov. Două persoane, un bărbat de circa 50 de ani și o femeie de circa 60 de ani, au murit în urma incendiului.

Incendiu în Sectorul 3 din BucureștiFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

19:56 Incendiul a fost stins. Suprafață afectata a fost de aproximativ 60 mp la apartamentul aflat la etajul 7 și a afectat fațada și unitatea de aer condiționat a unui apartament de la etajul 8.

18:55Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă la etajele 7 și 8, inclusiv la fațada blocului. În acest moment, incendiul este localizat.

18:50Zece persoane adulte au primit asistență medicală pentru expunere la fum, dintre care două au decedat, anunță ISUBIF într-un bilanț medical actualizat. Minorul transportat la spital a suferit un atac de panică.

18:45Victima aflată în stop cardio-respirator a decedat.

18:40Persoana care și-a pierdut viața în urma incendiului este un bărbat în vârstă de circa 50 de ani, anunță ISUBIF. Dintre persoanele rănite, se mai află o persoană de circa 60 de ani care este în stop cardio-respirator și se aplică manevrele de resuscitare.

În total, trei persoane au fost transportate la spital, printre care și un copil care a suferit un atac de panică.

__

Echipaje SMURD acordă primul ajutor la fața locului.

Din primele informații, zece persoane adulte și un copil au fost rănite în urma incendiului. Din păcate, una dintre persoanele adulte a decedat.

Pentru intervenție au fost alertate opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, două autospeciale de descarcerare şi opt ambulanțe SMURD și o autospeciala pentru transport victime multiple.