Polițistul din București care a lovit un minor și apoi l-a încătușat a fost pedepsit cu 60 de zile de muncă în folosul comunității, iar Parchetul a decis să renunțe la urmărirea penală în cazul său, scriu jurnaliștii de la Recorder.

Polițistul George Costache înainte de a-l lovi pe minorul de 14 aniFoto: captura foto

Cazul polițistului a fost descoperit tot de Recorder, care a publicat o investigație în mai 2022 prin care arăta că Poliția încerca să ascundă abuzul. Detalii AICI.

La aproape doi ani de la publicarea investigației, jurnaliștii de la Recorder au aflat că singura sancțiune primită de polițistul bucureștean, George Costache, a fost munca în folosul comunității, pentru o perioadă de 60 de zile.

„Am greșit și eu ca orice om. Numai cine nu muncește nu greșește. Am greșit, îmi pare rău de situație. Nu este bine ce-am făcut, nu recomand nimănui și nu învăț pe nimeni să facă prostia pe care am făcut-o eu”, a spus agentul pentru Recorder.

El a precizat și că nu i-a dat o palmă peste față minorului, ci peste ceafă: „Dacă îi dai peste față, se duce într-o parte, nu se duce cu capul în jos. Haideți să le luăm logic”, a explicat polițistul.

Citește mai multe detalii pe site-ul Recorder.