O autospecială a pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a fost la un pas de a fi lovită de un tren, la o trecere de cale ferată. În imaginile video publicate pe rețelele de socializare se poate vedea cum maşina trece razant prin faţa trenului, al cărui mecanic frânează, reuşind la limită să evite un accident. Oficialii ISU Cluj au anunțat o anchetă internă, precizând că pompierul aflat la volanul autospecialei nu va mai lua parte la acţiuni operative şi că va fi evaluat psihologic.

Mașină de pompieriFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

În imaginile filmate marţi la o trecere de cale ferată din judeţul Cluj și publicate de presa locală se vede cum o autospecială de stingere a pompierilor, aflată în misiune, trece razant prin faţa unui tren.

Mecanicul observă maşina pompierilor, pune în funcţiune semnalele acustice, iar autospeciala trece în viteză prin faţa trenului, continuându-şi drumul, în timp ce trenul opreşte.

„A oprit acceleratul aici, era să-l lovească în plin”, spune o persoană care a filmat incidentul şi care a postat imaginile pe reţelele de socializare.

O a doua maşină a pompierilor, aparent o ambulanţă SMURD, a oprit la trecerea de cale ferată.

Incidentul a avut loc marţi, în jurul orei 11:20. Autospeciala care a fost la un pas de a provoca un accident se îndrepta către Câmpia Turzii, unde luase foc acoperişul unei case.

„În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgenţă cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de această situaţie ce a pus în pericol viaţa echipajului care a încadrat autospeciala de intervenţie. În acest context, vor fi analizate şi prevederile privind circulaţia pe drumurile publice, normele şi regulamentele interne, precum şi cele care vizează codul de etică şi deontologie a personalului. O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenţie, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ. De asemenea, şoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri”, a transmis ISU Cluj, conform News.ro.

Oficialii ISU precizează că nu au fost înregistrate solicitări privind asistenţa persoanelor din vagoanele trenului şi nu au fost primite înştiinţări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităţilor competente.

„Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate şi aplicarea măsurilor sancţionatorii în conformitate cu reglementările privind circulaţia pe drumurile publice, unitatea noastră a informat Inspectoratul de Poliţie al judeţului Cluj despre acest eveniment. Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al judeţului Cluj dezaprobă ferm neglijenţa conducătorilor autospecialelor cu regim de circulaţie prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viaţa şi vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate”, mai spun reprezentanţii instituţiei.