​Patru din cei șapte primari din București și-au anunțat prezența la dezbaterea organizată miercuri, 10 aprilie, de influencerul Micutzu, live, la podcastul său de pe Youtube. Este vorba despre Nicușor Dan, Clotilde Armand, Ciprian Ciucu și Radu Mihaiu. Potrivit echipei podcastului, ceilalți trei primari - Cristian Popescu Piedone, Daniel Băluță și Robert Negoiță - nu au dat curs invitației.

Micutzu și Matei Dima în filmul TeambuildingFoto: Filmul Teambuilding / Instagram

„MCN Podcast”, podcastul lui Micutzu, pe numele său real Cosmin Nedelcu, are 444.000 de abonați. Este una dintre cele mai urmărite emisiuni românești pe Youtube.

Pe 24 martie, Micutzu a postat pe Facebook acest mesaj: „Îi invit pe primarii sectoarelor și pe primarul general la o discuție pe care mi-o doresc în calitate de cetățean care are un podcast. Veniți? Dacă și tu ești cetățean preocupat de propria bunăstare invită-ți primarul la podcastul meu”.

Transmisia live a dezbaterii va avea loc pe 10 aprilie, va începe la ora 19 și va dura până la 22. Formatul este asemănător cu cel clasic, de la televiziuni.

Alături de cei patru primari și de moderatorul Micutzu în public vor fi și reprezentanți ai presei și ai societății civile. Aceștia vor putea adresa, în numele publicului, o întrebare primarilor, care sunt totodată candidați la un nou mandat.

Alegerile locale din România vor avea loc pe 9 iunie, în același timp cu cele europarlamentare. Deși campania electorală nu a început oficial, candidații la primărie au început să fie văzuți prin oraș în diverse ipostaze: Piedone a mâncat mici la Obor, Nicușor Dan s-a plimbat cu bărcuța pe lacul Herăstrău, iar Cătălin Cârstoiu s-a plimbat cu metroul. Până acum însă nicio televiziune nu a avut o dezbatere între candidați.

Cine este Micutzu?

Cosmin Nedelcu, alias Micutzu, este unul dintre cei mai cunoscuți actori de comedie din România. S-a lansat în stand-up, iar recent a jucat în filme cu mare succes la public, printre care Teambuilding (2022), unde a fost și co-scenarist și co-regizor, și Taximetriști (2023).

Teambuildinig a devenit cel mai de succes film românesc din ultimii 30 de ani, cu aproape 600.000 de bilete vândute. Iar podcastul „MCN Podcast”, realizat de Micutzu, a devenit primul podcast românesc care a intrat în topul global de pe Youtube.