Tragedie în județul Sibiu, unde o tânără de 32 de ani care născuse de doar o săptămână a murit. Femeia, care născuse la o clinică privată, s-a prezentat joi la camera de gardă a unității medicale, cu sânii inflamați, dar fără febră sau alte simptome, fiindu-i prescris tratament. Femeia a revenit a doua zi, în stare gravă, iar medicii au încercat să o salveze, dar fără succes.

Unitate primire urgenteFoto: Inquam Photos / George Calin

Spitalul a deschis o anchetă.

Potrivit presei locale, tânăra a născut prin cezariană la un spital privat pe data de 30 martie. Femeia s-a întors după șase zile la unitatea medicală privată pentru a fi ajutată în procesul de lactație. Situația ei nu s-a îmbunătățit și a mers la spitalul de stat.

„Nu se poate să te ducă cu ambulanța la spital și după să te trimită acasă. Nu a primit nici o explicație. Te duci la spital și te apucă frica. Fata a născut cu cezariană la un spital, copila a fost bine, însă nici la clinica privată și nici la Spitalul Județean nu au ajutat-o să alăpteze, iar tânăra a făcut mastită”, a declarat o rudă a tinerei care a murit la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu, citată de Ora de Sibiu.

Precizările Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a anunţat, luni, că o pacientă a murit în unitatea medicală, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi. I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate”, au transmis, luni, oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.

Potrivit acestora, pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, „în stare extrem de gravă - cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme”.

„I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical. Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, se mai arată în comunicatul de presă.

Instituţia anunţă că a demarat o anchetă.

„Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate”, au mai transmis oficialii spitalului.