Un copil a fost exploatat timp de patru ani, fiind ţinut într-o cuşcă la o stână din judeţul Braşov, unde era obligat să muncească, potrivit procurorilor DIICOT. Polițiștii au făcut miercuri descinderi în locul unde minorul era ținut sclav.

Copil în cușcă - imagine ilustrativăFoto: DreamsTime

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Braşov efectuează percheziţii domiciliare la două aşezări pastorale (stână şi grajduri) situate pe raza judeţului Braşov, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului. Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei inculpaţi (rechizitoriul din 11.01.2024), a reieşit faptul că în perioada 2018 - 2022 aceeaşi victimă minoră, a fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către un făptuitor, proprietar al unor stâne situate pe raza unei comune din judeţul Braşov”, a precizat DIICOT - - Serviciul Teritorial Braşov, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, persoana vătămată minoră a fost agresată în mod repetat, adăpostită într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinută într-o continuă stare de aservire.

Copilul exploatat are 13 ani, au precizat pentru News.ro surse judiciare.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov. Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Braşov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. (sursă foto Dreamstime)