​CFR SA anunță că traficul feroviar a fost oprit între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est (linia CF Ploiești Sud - Buzău) pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe linia de contact și pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația din apropierea căii ferate. UPDATE Traficul a fost reluat la ora 12.46.

Arbore cazut pe calea ferataFoto: CFR Infrastructura

UPDATE CFR SA ora 13.10

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est (linia CF Ploiești Sud - Buzău) a fost redeschis la ora 12:46, cele 6 trenuri de călători, care au staționat temporar, fiind reînscrise în circulație, pe firul I.

Reamintim că traficul feroviar a fost închis temporar în intervalul orar 11:30 - 12:46, pe ambele fire de circulație, între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est (linia CF Ploiești Sud - Buzău), unde personalul feroviar al SRCF București a acționat pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe linia de contact aferentă firului II, în zona km 66+500, iar echipele ISU au intervenit în vederea stingerii incendiului izbucnit la vegetația din apropierea căii ferate.

Următoarele 6 trenuri de călători - IR 10072 (Galați - București Nord), IC 552 (Suceava - București Nord), IR 1751 (București Nord - Suceava), IR 1572 (Galați - București Nord), IR 1660 (Iași - București Nord) și R 5014 (Buzău - București Basarab), care au staționat temporar până la redeschiderea circulației pe firul I, vor ajunge la destinație cu întârziere.

Porțiunea face parte din magistrala 500 București - Suceava.

Comunicat CFR SA ora 11.55

Linia de contact pe ambele fire de pe intervalul CF Valea Călugărească - Ploiești Est este scoasă de sub tensiune la această oră pentru a facilita accesul personalului feroviar al SRCF București cu drezina pantograf pentru tăierea copacului căzut pe linia de contact și, totodată, pentru intervenția echipajului ISU în vederea stingerii incendiului izbucnit la vegetație.

Până la finalizarea intervențiilor și retragerea drezinei pantograf din linie curentă, trenurile de călători IR 10072 (Galați - București Nord), IC 552 (Suceava – București Nord), IR 1751 (București Nord - Suceava), IR 1572 (Galați - București Nord) și IR 1660 (Iași – București Nord) sunt oprite temporar în gările Valea Călugărească, Ploiești Sud, respectiv Cricov.