Pompierii din judeţul Prahova au intervenit, luni seară, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins pe 50 de hectare, scrie News.ro.

PompieriFoto: Inquam Photos / George Călin

ISU Prahova anunţă, luni seară, incendiu de vegetaţie uscată - litieră, lăstăriş şi masă lemnoasă, în comuna Şoimari. Focul s-a extins pe 50 de hectare.

Incendiul a fost stins în jurul orei 22:40, conform Agerpres.

„Sunt mai multe focare aflate la distanţe mari unele faţă de altele, iar vântul îngreunează misiunea pompierilor. Se depun reale eforturi pentru lichidarea acestui incendiu”, a transmis inițial ISU Prahova.

Pompierii au explicat faptul că astfel de intervenţii sunt dificile deoarece, de cele mai multe ori, autospecialele de stingere nu pot ajunge în zona focarelor din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, în zonă nu există surse de alimentare cu apă.

„Având în vedere pericolul generat de aceste evenimente, solicităm autorităţilor locale şi cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate în acţiunile pe care le întreprind şi să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii incendiilor de acest tip. Arderea vegetaţiei uscate pentru igienizarea terenurilor este strict interzisă”, au mai transmis pompierii.