Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega rămâne în arest la domiciliu și nu poate părăsi locuința fără permisiunea anchetatorilor, a decis luni Tribunalul București, hotărârea fiind definitivă. Magistrații au respins astfel contestația procurorilor împotriva deciziei primei instanțe, care l-a plasat în arest la domiciliu pe Morega, prins de mai multe ori la volan deși are permisul retras din motive medicale.

InstantaFoto: Maren Winter | Dreamstime.com

În 23 martie, Judecătoria Sectorului 1 a respins propunerea procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pe fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega, plasat sub control judiciar de către procurori după ce a fost prins de mai multe ori la volan deși are permisul retras din motive medicale.

Procurori au atacat decizia Judecătoriei, dar contestaţia a fost respinsă luni de Tribunalul Bucureşti, care a schimbat doar adresa unde fostul prefect stă în arest la domiciliu: „(...) Admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti (...) şi în rejudecare (...) impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”.

Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Morega, care din 6 februarie are permisul retras din motive medicale, a fost depistat la volan deşi nu mai are permis de conducere - de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi o dată în Bucureşti.

Un astfel de incident a avut loc în martie, în Bucureşti, el fiind plasat atunci sub control judiciar.

Conform Parchetului, în 10 martie, Morega a condus pe Şoseaua Kiseleff, unde a oprit mașina pentru aproximativ 1 - 2 minute în faţa Ambasadei Rusiei de la nr. 6, după care şi-a continuat deplasarea către Piaţa Victoriei, iar în jurul orei 12:46 a condus pe bulevardul Lascăr Catargiu, către Piaţa Romană. În Piaţa Romană a făcut virajul stânga pe Dacia, unde a oprit în faţa Hotelului Duke până la ora 13:00, continuându-şi deplasarea pe Bd. Dacia către Calea Victoriei. Procurorii din Capitală l-au plasat pe Morega sub control judiciar şi i-au interzis să mai conducă, însă în 21 martie el a produs un accident în Târgu Jiu, soldat cu pagube materiale. (Foto: Dreamstime.com)