Administrația Națională de Meteorologie a transmis mai multe avertizări cod galben și portocaliu în care avertizează că în noaptea de luni spre marți vor avea loc intensificări ale vântului și vijelii în jumătatea de vest a țării, iar acestea vor cuprinde în cursul zilei de marți toată țara.

Vânt puternicFoto: AGERPRES

Cod galben de intensificări ale vântului și vijelii de luni, ora 20:00, până marți, ora 08:00

În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55...65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100...110 km/h.

Cod galben de intensificări ale vântului și vijelii marți, între orele 08:00 și 22:00

Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii.

În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90...110 km/h.

În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10...20 l/mp.

Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, marți, între orele 08:00 și 18:00

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, de luni seară și până marți dimineață, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, spune ANM în prognoza specială pentru București. Temperatura minimă va fi de 10...14 grade.

Pe parcursul zilei de marți, vremea va fi vântoasă și se va răcori, dar valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele specifice datei.

Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60...70 km/h și temporar 80 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.